Pot degustar-se durant el final de l'hivern fins a començaments de la primavera.
El Calçot és una varietat de ceba tendra, blanca i dolça, conreada per a aquest propòsit.
Es rosteixen directament sobre les brases i es mengen amb la mà, amanits amb una salsa especial semblant al Romesco.
INGREDIENTS
75 gr. d’ametlles
75 gr. d’avellanes torrades
25 gr. de pinyons
1 cabeça d’alls
1 Kg. de Tomàquets madurs
15 gr. de vinagre
3 pebrots
Sal i Pebre
500 gr. d’oli d’oliva
Preparació
75 gr. d’avellanes torrades
25 gr. de pinyons
1 cabeça d’alls
1 Kg. de Tomàquets madurs
15 gr. de vinagre
3 pebrots
Sal i Pebre
500 gr. d’oli d’oliva
Preparació
Rostir els tomàquets sencers i la cabeça d’alls en el forn.
Deixar refredar i llevar la pell als tomàquets i als alls.
Fregir els pebrots en oli sense deixar que es torrin massa.
Thermomix
Posar en el got tots els ingredients menys l’oli i triturar durant 1 minut, velocitat 10.
Sense temps i a velocitat 5 anar tirant l’oli damunt de la tapa sense treure el gobelet.
Tradicional
Posar tots els ingredients menys l’oli en el got de la batedora i triturar.
Ha de quedar una barreja fina.
Amb la batedora en marxa anar agregant l’oli a poc a poc perquè la salsa lligui i agafi consistència.
El romesco és més bo si es deixa reposar i es fa d’un dia per a un altre.
Rostir els Calçots sobri les brases.
Acompanyar amb la salsa Romesco.
Bona calçotada!!!!
0 comentarios:
Publicar un comentario